Corona-maatregelen tijdens de trainingen

12 aug 2020

Vanaf volgende maandag 17 augustus starten we de trainingen van de jeugd- en seniorsploegen opnieuw op, onder heel strikte voorwaarden!

Als algemeen principe geldt dat wie ziek is of zich ziek voelt, niet naar de training of wedstrijd komt!

Enkel de U10, U8 en U6 beginnen zoals voorzien pas later (begin september) te trainen. De trainingsuren en locaties blijven ongewijzigd tegenover de eerder aangekondigde uren.

We gaan ervan uit dat iedereen zich hieraan houdt, anders zullen we genoodzaakt zijn de trainingen af te gelasten. Voorlopig blijven de trainingen contactloos . De trainers zullen op de hoogte gebracht worden vanaf wanneer dit niet langer noodzakelijk is.

Hieronder vind je de regels voor de trainingen :

1. Handen ontsmetten bij de start van de training en bij het einde. De spelers hebben bij voorkeur zelf ontsmettingsmiddel mee.

2. Indien mogelijk je eigen materiaal meebrengen (bal, springtouw).

3. De trainingen   starten 5’ later en eindigen 5’ vroeger . Zo kan de eerste ploeg de zaal verlaten en de tweede ploeg alleen de zaal binnenkomen. Zo beperken we dat verschillende ploegen onnodig met elkaar in contact komen. De spelers komen de zaal niet te vroeg binnen (ploegen die om 17u30 trainen kunnen wel op het gewone uur starten, de laatste training van de dag kan tot het voorziene einduur doorgaan). Je komt de zaal binnen via de gewone ingang en verlaat de zaal via de nooddeuren. Voor zover als mogelijk staan deze nooddeuren ook open tijdens de training.

4. Aan de ouders wordt gevraagd niet in de zaal te komen en buiten te wachten. Indien dit niet mogelijk is, gelieve een mondmasker aan te doen en afstand te houden (blijf dus zeker niet in de inkom staan in zowel Hernieuwenburg als de Vlaschaard). We bekijken nog hoe we dit organiseren voor de allerkleinsten.

5. Iedereen brengt zijn eigen drinkfles gevuld mee. Er worden geen flessen water ter beschikking gesteld!

6. De kleedkamers blijven dicht , zowel voor als na de training.

7. We geven geen hand aan de ploeggenoten en de coach. Een elleboogje kan wel. De training kan afgesloten worden met de traditionele kreet (en een applaus).

8. Bij het begin en op het einde van de training wordt het materiaal ontsmet.

Voorlopig worden er nog geen wedstrijden georganiseerd, dit zal ten vroegste in september toegestaan zijn. De competitie is uitgesteld tot begin oktober. De wedstrijden die in september gepland waren, zullen later ingehaald worden (indien mogelijk). 

De trainingsuren vind je terug onder de tab ‘Info’ – ‘Ploegen’ terug. We houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Bij vragen of opmerkingen, laat gerust iets weten!